Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olie en leg het witlof, de biet en ui erop. Was de peren en snijd ze in de lengte in 6 parten. Verwijder met een scherp mesje het klokhuis. Verdeel de peer over de bakplaat.
Bestrooi alles met de noten en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olie en de honing. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om. Schaaf ondertussen de kaas in dunne plakjes.
Schep de groenten en peer in een schaal en bestrooi met de kaas. Lekker met aardappelpuree en varkenshaas.
Geroosterd witlof met biet en peer
- algemeenGebruik de rest van de bietjes in een aardappelsalade, dat geeft een zoet accent.
Witlof
Instructievideo - 04:09 min.
Gerelateerde recepten
Geroosterd witlof met biet en peer

bijgerecht
4 personen
375 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olie en leg het witlof, de biet en ui erop. Was de peren en snijd ze in de lengte in 6 parten. Verwijder met een scherp mesje het klokhuis. Verdeel de peer over de bakplaat.
Bestrooi alles met de noten en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olie en de honing. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om. Schaaf ondertussen de kaas in dunne plakjes.
Schep de groenten en peer in een schaal en bestrooi met de kaas. Lekker met aardappelpuree en varkenshaas.
algemeen:Gebruik de rest van de bietjes in een aardappelsalade, dat geeft een zoet accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 stronken witlof
4 el olijfolie
½ bak gekookte bieten
2 rode uien
2 peren
1 zakje walnoten
1 el vloeibare honing
50 g oude kaas
Dit heb je nodig
bakpapier