Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in met de boter. Bestrooi met de kaneel. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes en meng met de rodekool in een kom.
Roer de poedersuiker door de azijn en meng door de kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de schaal. Verdeel de röstirondjes erover en leg de worstjes erop. Zet ca. 40 min. in de oven. Keer de worstjes na 20 min.
Rodekool met appel en worstjes
- algemeenVan de overgebleven kool kunt u een herfstsalade met rodekool maken. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.
Rodekool
Instructievideo - 03:06 min.
Gerelateerde recepten
Rodekool met appel en worstjes

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
10 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in met de boter. Bestrooi met de kaneel. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes en meng met de rodekool in een kom.
Roer de poedersuiker door de azijn en meng door de kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de schaal. Verdeel de röstirondjes erover en leg de worstjes erop. Zet ca. 40 min. in de oven. Keer de worstjes na 20 min.
algemeen:Van de overgebleven kool kunt u een herfstsalade met rodekool maken. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g boter
1 tl gemalen kaneel
1 appel
½ rodekool
2 tl poedersuiker
2 el rodewijnazijn
1 zak röstirondjes
1 schaal gekruide worstjes
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm