Varkensrollade met uiensaus

460 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 50 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.

  2. Ris de blaadjes van de takjes uit de Italiaanse kruidenmix. Wrijf de kruiden, knoflook en het zout fijn in de vijzel. Meng de helft van de olie erdoor. Verhit de rest van de olie en bak de rollade op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Leg in de ovenschaal, bestrijk met de kruidenpasta en bak ca. 50 min. in de oven. Laat buiten de oven nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  3. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 20 min. op laag vuur. Laat dan in 10-15 min. karamelliseren op middelhoog vuur. Roer regelmatig, maar niet te veel.

  4. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Voeg als de ui goudbruin is de appel en het appelsap toe. Laat 7 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en serveer met de uiensaus.

  • combinatietipLekker met gebakken aardappelen en gekookte bimi.
  • Rollade braden

    Instructievideo - 04:52 min.

Varkensrollade met uiensaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig