Laat het roomijs buiten de vriezer zacht worden. Snijd met een broodmes 4 plakken van 2 cm dik van het halve brood. Snijd de plakken in tweeën.
Bekleed een grote kom (inhoud 2 liter) met 3 lagen vershoudfolie. Snijd de rest van het halve krentenbrood in 6 plakken. Bekleed de bodem en zijkanten van de kom hiermee. Duw ze, waar het brood overlapt, een beetje aan.
Druppel 3/4 van de vin santo over het brood in de kom en bestrijk het met de jam. Doe de helft van het roomijs in de kom en spreid het uit met de achterkant van een lepel. Pel de pistachenootjes en laat de kersen uitlekken. Strooi over het ijs in de kom. Pel 1 van de 2 mandarijnen en snijd overdwars in plakjes en bedek het geheel hiermee.
Schep de rest van het roomijs in de kom en spreid uit. Bedek met de overige (halve) plakken krentenbrood en besprenkel met de rest van de vin santo. Bedek de kom met een strakke laag vershoudfolie. Zet een bord op de folie om de boel aan te drukken, en zet ten minste 1 nacht in de vriezer.
Smelt, vlak voordat u de chocobombe wilt serveren, de chocolade au bain marie. Pak ondertussen uw geweldige chocobombe uit en stort op een mooi bord. Rasp de oranje bovenlaag van de schil van de overgebleven mandarijn en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Giet de warme chocolade over de bombe zodat hij royaal naar beneden druipt.
Jamie Olivers chocobombe
Dit succesnummer van Jamie Oliver mag niet ontbreken op de kersttafel!
- variatietipKun je geen vin santo vinden, vervang het dan met cream sherry.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Gerelateerde recepten
Jamie Olivers chocobombe
Dit succesnummer van Jamie Oliver mag niet ontbreken op de kersttafel!

nagerecht
10 personen
425 kcal
25 min. bereiden
12 uur wachten
Aan de slag
Laat het roomijs buiten de vriezer zacht worden. Snijd met een broodmes 4 plakken van 2 cm dik van het halve brood. Snijd de plakken in tweeën.
Bekleed een grote kom (inhoud 2 liter) met 3 lagen vershoudfolie. Snijd de rest van het halve krentenbrood in 6 plakken. Bekleed de bodem en zijkanten van de kom hiermee. Duw ze, waar het brood overlapt, een beetje aan.
Druppel 3/4 van de vin santo over het brood in de kom en bestrijk het met de jam. Doe de helft van het roomijs in de kom en spreid het uit met de achterkant van een lepel. Pel de pistachenootjes en laat de kersen uitlekken. Strooi over het ijs in de kom. Pel 1 van de 2 mandarijnen en snijd overdwars in plakjes en bedek het geheel hiermee.
Schep de rest van het roomijs in de kom en spreid uit. Bedek met de overige (halve) plakken krentenbrood en besprenkel met de rest van de vin santo. Bedek de kom met een strakke laag vershoudfolie. Zet een bord op de folie om de boel aan te drukken, en zet ten minste 1 nacht in de vriezer.
Smelt, vlak voordat u de chocobombe wilt serveren, de chocolade au bain marie. Pak ondertussen uw geweldige chocobombe uit en stort op een mooi bord. Rasp de oranje bovenlaag van de schil van de overgebleven mandarijn en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Giet de warme chocolade over de bombe zodat hij royaal naar beneden druipt.
variatietip:Kun je geen vin santo vinden, vervang het dan met cream sherry.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 l vanilleroomijs
½ krentenbrood
125 ml Vin Santo
2½ el frambozenjam
20 g ongezouten pistachenoten
50 g kersen uit pot
100 g sukade
2 mandarijnen
200 g pure chocolade 72%