Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Spoel de mais af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in kleine stukjes.
Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook ca. 2 min op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus en mais toe en verwarm ca. 5 min. mee. Snijd ondertussen de olijven in plakjes. Voeg de tonijn toe aan de saus en verwarm nog 1 min mee.
Giet de pasta af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de olijven.
- combinatietipLekker met een groene salade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Macaroni met tomaten-vissaus

hoofdgerecht
4 personen
510 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Spoel de mais af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in kleine stukjes.
Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook ca. 2 min op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus en mais toe en verwarm ca. 5 min. mee. Snijd ondertussen de olijven in plakjes. Voeg de tonijn toe aan de saus en verwarm nog 1 min mee.
Giet de pasta af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de olijven.
combinatietip:Lekker met een groene salade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g macaroni
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
150 g mais in blik
320 g tonijn in zonnebloemolie in blik
2 el milde olijfolie
390 g basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
50 g zwarte olijven zonder pit