Witlof-gehaktschotel
Eindelijk, een kidsproof recept voor witlof!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en laat 5 min. uitdampen. Verwarm ondertussen 150 ml melk in een steelpan.
Voeg de melk met 25 g boter, peper en eventueel zout toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Pers intussen de knoflook boven een kom.
Doe ondertussen het gehakt in een kom en kneed er het ei, de chilisaus, koriander, gemberpoeder, 1 el kerriepoeder, de knoflook en peper en zout door. Verhit 20 g boter en bak het gehakt in 6 min. rul. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem en rest van de kerriepoeder toe. Laat 3 min. garen en voeg dan de rest van de melk toe.
Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Doe de saus, het lof en peper bij het gehakt. Serveer met de puree.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Witlof-gehaktschotel
Eindelijk, een kidsproof recept voor witlof!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en laat 5 min. uitdampen. Verwarm ondertussen 150 ml melk in een steelpan.
Voeg de melk met 25 g boter, peper en eventueel zout toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Pers intussen de knoflook boven een kom.
Doe ondertussen het gehakt in een kom en kneed er het ei, de chilisaus, koriander, gemberpoeder, 1 el kerriepoeder, de knoflook en peper en zout door. Verhit 20 g boter en bak het gehakt in 6 min. rul. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem en rest van de kerriepoeder toe. Laat 3 min. garen en voeg dan de rest van de melk toe.
Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Doe de saus, het lof en peper bij het gehakt. Serveer met de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kruimige aardappelen
500 ml halfvolle melk
75 g ongezouten roomboter
1 teen knoflook
300 g rundergehakt
1 middelgroot scharrelei
3 el chilisaus
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 tl gemalen gember
2 el kerriepoeder
600 g witlof
2 el tarwebloem
Dit heb je nodig
pureestamper