Bananenbrood met chocolade

Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven!

340 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.

  2. Pel de banaan en prak fijn. Breek de chocolade in stukjes. Hak de noten grof. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en het zout. Meng de boter en suiker 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.

  3. Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

  • bereidingstipU kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
  • combinatietipLekker met boter.
  • Bananenbrood bakken

    Instructievideo - 00:44 min.

Bananenbrood met chocolade

Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig