Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan en zet het vuur uit. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen kom. Schenk de hete slagroom erover. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat zo de chocolade smelten (au bain-marie). Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.
Bekleed de vierkante schaal met bakpapier. Schenk het chocolademengsel (ganache) erin. Zet in de koelkast en laat in 3 uur opstijven.
Haal de ganache met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd in 49 blokjes van 3 x 3 cm (7 repen horizontaal en 7 repen verticaal). Bestrijk alle blokjes met witte chocoladepasta. Versier met marshmallows, koekjes, muisjes, vlokken en choco's.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Gerelateerde recepten
Kinderbonbons

nagerecht
25 porties
91 kcal
30 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan en zet het vuur uit. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen kom. Schenk de hete slagroom erover. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat zo de chocolade smelten (au bain-marie). Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.
Bekleed de vierkante schaal met bakpapier. Schenk het chocolademengsel (ganache) erin. Zet in de koelkast en laat in 3 uur opstijven.
Haal de ganache met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd in 49 blokjes van 3 x 3 cm (7 repen horizontaal en 7 repen verticaal). Bestrijk alle blokjes met witte chocoladepasta. Versier met marshmallows, koekjes, muisjes, vlokken en choco's.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
150 ml slagroom
5 tabletten pure chocolade
100 g witte chocoladepasta
3 el mini-marshmallows
2 digestive koekjes
3 el muisjes
3 el vlokfeest
3 el choco's pinda
Dit heb je nodig
bakpapier, vierkante schaal (21 x 21 cm)