Zeef de bloem en basterdsuiker boven een kom. Voeg de vanillesuiker en het zout toe. Snijd de boter in blokjes en doe ook in de kom. Kneed tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol de deegbal uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Druk er met lettervormpjes of snijd er met een mes letters van een naam of gebeurtenis uit. Leg de letters op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de letterkoekjes in 12-15 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen.
Verwarm beide soorten glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de koekjes met het roze en witte glazuur. Leg de Smarties erop. Laat het glazuur in 30 min. hard worden.
Letterkoekjes
Net Scrabble met deze prachtige geglazuurde koekjes!
- serveertipStrik om elke letter een stuk touw en hang ze aan een lang koord of lint.
Letterkoekjes
Instructievideo - 02:53 min.
Gerelateerde recepten
Letterkoekjes
Net Scrabble met deze prachtige geglazuurde koekjes!

nagerecht
20 porties
200 kcal
2 uur 20 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem en basterdsuiker boven een kom. Voeg de vanillesuiker en het zout toe. Snijd de boter in blokjes en doe ook in de kom. Kneed tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol de deegbal uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Druk er met lettervormpjes of snijd er met een mes letters van een naam of gebeurtenis uit. Leg de letters op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de letterkoekjes in 12-15 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen.
Verwarm beide soorten glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de koekjes met het roze en witte glazuur. Leg de Smarties erop. Laat het glazuur in 30 min. hard worden.
serveertip:Strik om elke letter een stuk touw en hang ze aan een lang koord of lint.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
250 g tarwebloem
120 g witte basterdsuiker
16 g vanillesuiker
1 mespunt zout
180 g ongezouten roomboter
125 g roze glazuur
125 g wit glazuur
100 g Smarties mini
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier