Aardappelsalade met knoflookmayonaise
Gekookte aardappelen zijn echt niet saai. Met deze zelfgemaakte mayonaise wil je ze elke dag.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in water met zout 15-20 min. of tot ze heerlijk zacht zijn als je er met een vork in prikt. Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden.
Splits het ei. Meng de eidooier en de mosterd met een garde door elkaar. Maak een mayonaise door al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe te voegen. Stamp de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel en voeg toe aan de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Schep voldoende mayonaise bij de aardappelen om ze dun te bedekken (de helft is wel genoeg, bewaar de rest) en schud alles even om. Bestrooi met de afgesneden tuinkers en serveer.
Aardappelsalade met knoflookmayonaise
Gekookte aardappelen zijn echt niet saai. Met deze zelfgemaakte mayonaise wil je ze elke dag.
bijgerecht
null personen
910 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in water met zout 15-20 min. of tot ze heerlijk zacht zijn als je er met een vork in prikt. Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden.
Splits het ei. Meng de eidooier en de mosterd met een garde door elkaar. Maak een mayonaise door al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe te voegen. Stamp de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel en voeg toe aan de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Schep voldoende mayonaise bij de aardappelen om ze dun te bedekken (de helft is wel genoeg, bewaar de rest) en schud alles even om. Bestrooi met de afgesneden tuinkers en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
1 middelgroot ei
1 tl Engelse mosterd
600 ml olijfolie extra vierge
1 teen knoflook
1 tl citroensap
2 bakjes tuinkers
Dit heb je nodig
vijzel