Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Schil de peen en maak er met een dunschiller linten van. Snijd de komkommer in dunne reepjes en snipper de sjalotten. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Klop een dressing van het sap, de gembersiroop, sojasaus, dragon en peper. Schep de peen, komkommer, sjalot en ananasstukjes door de dressing. Meng de mie door de salade. Serveer de salade in diepe borden. Leg het ei erbij. Bon appétit!
Noedelsalade met dragondressing
Frisse vegetarische maaltijd met wortel, komkommer en ananas.
- bereidingstipBestrooi de salade met 1 el geroosterd sesamzaad voor een krokant accent. Serveer de salade ook eens in een mooi blad ijsbergsla.
Noedelsalade met dragondressing
Instructievideo - 03:00 min.
Gerelateerde recepten
Noedelsalade met dragondressing
Frisse vegetarische maaltijd met wortel, komkommer en ananas.

hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Schil de peen en maak er met een dunschiller linten van. Snijd de komkommer in dunne reepjes en snipper de sjalotten. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Klop een dressing van het sap, de gembersiroop, sojasaus, dragon en peper. Schep de peen, komkommer, sjalot en ananasstukjes door de dressing. Meng de mie door de salade. Serveer de salade in diepe borden. Leg het ei erbij. Bon appétit!
bereidingstip:Bestrooi de salade met 1 el geroosterd sesamzaad voor een krokant accent. Serveer de salade ook eens in een mooi blad ijsbergsla.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g fijne mienestjes
6 middelgrote eieren
250 g winterpeen
½ komkommer
2 sjalotten
250 g verse ananasstukjes
3 el gembersiroop
5 el sojasaus
2 tl gedroogde dragon