Chocolade-bietenmuffins

375 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem, bakpoeder en basterdsuiker boven een kom.

  2. Maal de bietjes fijn in de keukenmachine. Schep 2 el bietenpuree uit de machine en houd apart. Doe de eieren en olie bij de bieten in de machine en maal in 2 min. glad. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag.

  3. Schep het beslag in de cakevormpjes en duw er in het midden 1 stukje chocolade in. Bak de muffins ca. 25 min. in de oven. Laat in 1 uur afkoelen.

  4. Meng ondertussen de achtergehouden bietenpuree, de poedersuiker en roomkaas. Schep in de spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Garneer elke muffin met een paar chocolade chips.

Chocolade-bietenmuffins

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig