Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm. Doe de melk in een ruime pan, pers de knoflook erboven en voeg de aardappel, ui, venkel en tijm toe. Breng aan de kook en kook de aardappel en venkel in 10 min. gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribkarbonades in 10 min. goudbruin en gaar. Giet de aardappel en venkel af, vang de melk op. Stamp de aardappel en venkel met 150 ml melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
Schep de puree op 4 borden. Leg er een karbonade bij. Lekker met een frisse salade van romainesla (zak 200 g) met balsamicodressing.
Ribkarbonade met venkel-tijmpuree
- algemeenBestrooi de puree met 100 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g). Laat de kaas onder de hete ovengrill smelten en goudgeel kleuren.
Gerelateerde recepten
Ribkarbonade met venkel-tijmpuree

hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
25 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm. Doe de melk in een ruime pan, pers de knoflook erboven en voeg de aardappel, ui, venkel en tijm toe. Breng aan de kook en kook de aardappel en venkel in 10 min. gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribkarbonades in 10 min. goudbruin en gaar. Giet de aardappel en venkel af, vang de melk op. Stamp de aardappel en venkel met 150 ml melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
Schep de puree op 4 borden. Leg er een karbonade bij. Lekker met een frisse salade van romainesla (zak 200 g) met balsamicodressing.
algemeen:Bestrooi de puree met 100 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g). Laat de kaas onder de hete ovengrill smelten en goudgeel kleuren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappelen
750 ml halfvolle melk
2 tenen knoflook
1 ui
2 venkelknollen
2 tl gedroogde tijm
2 el olijfolie
4 ribkarbonades
Dit heb je nodig
pureestamper