Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.
Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.
Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.
Zelf hummus maken (basisrecept)
Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!
- variatietipMaak ook eens authenthieke hummus waarbij je zelf de kikkererwten weekt.
- variatietipVarieer met de smaak en de kleur: voeg voor een rode-bietenhummus 1 fijngeraspte gekookte biet en een 1⁄2 tl gemalen komijn toe en pureer. Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe en pureer.
- combinatietipLekker om te dippen met geroosterd pitabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Zelf hummus maken (basisrecept)
Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!

bijgerecht
4 personen
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.
Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.
Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.
variatietip:Maak ook eens authenthieke hummus (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195152) waarbij je zelf de kikkererwten weekt.
variatietip:Varieer met de smaak en de kleur: voeg voor een rode-bietenhummus 1 fijngeraspte gekookte biet en een 1⁄2 tl gemalen komijn toe en pureer. Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe en pureer.
combinatietip:Lekker om te dippen met geroosterd pitabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g biologische kikkererwten in pot
½ citroen
1 teen knoflook
3 el tahin sesampasta
½ tl zout
5 el water
1 el extra vierge olijfolie
½ tl milde paprikapoeder
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker