Linguine met zongedroogde tomaat

425 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 1 min. Voeg de ui en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijn, boter en romaatjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.

  3. Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep om met de rucola en een beetje kookvocht. Verdeel de pasta over borden en schep de saus erop.

  • variatietipNog sneller klaar? Gebruik 2 bakjes verse spaghetti al'uovo (a 250 g) in plaats van de linguine. Kook de pasta dan aan het eind van stap 2, terwijl de saus zachtjes kookt.
  • Verse pasta maken

    Instructievideo - 03:46 min.

Linguine met zongedroogde tomaat

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig