Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 1 min. Voeg de ui en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijn, boter en romaatjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.
Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep om met de rucola en een beetje kookvocht. Verdeel de pasta over borden en schep de saus erop.
- variatietipNog sneller klaar? Gebruik 2 bakjes verse spaghetti al'uovo (a 250 g) in plaats van de linguine. Kook de pasta dan aan het eind van stap 2, terwijl de saus zachtjes kookt.
Verse pasta maken
Instructievideo - 03:46 min.
Gerelateerde recepten
Linguine met zongedroogde tomaat

hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 1 min. Voeg de ui en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijn, boter en romaatjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.
Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep om met de rucola en een beetje kookvocht. Verdeel de pasta over borden en schep de saus erop.
variatietip:Nog sneller klaar? Gebruik 2 bakjes verse spaghetti al'uovo (a 250 g) in plaats van de linguine. Kook de pasta dan aan het eind van stap 2, terwijl de saus zachtjes kookt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g linguine
1 rode peper
2 rode uien
2 tenen knoflook
150 g semi-zongedroogde tomaten
1 el traditionele olijfolie
75 ml droge witte wijn
25 g ongezouten roomboter
250 g romaatjes
40 g pittige rucola