Gnocchi met basilicum en tomaat
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ⅔ van de olie in de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en warm 2 min. mee.
Scheur de baslicumblaadjes in stukken en rasp de Pecorino Romano. Schep het basilicum, ⅔ van de Pecorino en gnocchi door de spinazie. Halveer de tomaten en voeg toe en bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de Pecorino.
Gnocchi met basilicum en tomaat
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009191_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ⅔ van de olie in de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en warm 2 min. mee.
Scheur de baslicumblaadjes in stukken en rasp de Pecorino Romano. Schep het basilicum, ⅔ van de Pecorino en gnocchi door de spinazie. Halveer de tomaten en voeg toe en bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de Pecorino.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 el amandelschaafsel
6 el traditionele olijfolie
1 kg gnocchi
2 tenen knoflook
400 g wilde spinazie
200 g koelverse hüttenkäse kaas
20 g verse basilicum
100 g Pecorino Romano
250 g cherrytomaten