Couscous met pittige garnalen

645 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de garnalen ontdooien. Doe de couscous in een ruime schaal. Schenk het kokende water erbij. Dek af met een deksel en laat 10 min. staan. Pel ondertussen de garnalen en laat de staartjes zitten. Haal het darmkanaal eruit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

  2. Doe de verse kruidenblaadjes in een hoge beker. Boen de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Voeg samen met de olie toe aan de beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode peper en garnalen 5 min. Schep regelmatig om.

  3. Roer de couscous los met een vork en meng de kruidenolie erdoor. Snijd de tomaat in partjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de blaadjes van de waterkers grof. Schep de tomaat, waterkers en bosui door de couscous. Verdeel de garnalen erover en serveer.

  • combinatietipLekker met een groene salade met rode ui.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Couscous met pittige garnalen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig