Krabkoekjes met dipsaus

Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker

145 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de krab uitlekken. Doe met de tabasco, mayonaise, paprikapoeder en 4 el paneermeel (per 12 koekjes) in een kom. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en 2 el sap bij het krabmengsel. Roer alles door.

  2. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en roer 2/3 door het krabmengsel. Breng op smaak met peper. Breek het ei boven een diep bord en roer los met een vork. Doe het resterende paneermeel in een ander diep bord.

  3. Vorm met vochtige handen koekjes van het krabmengsel (per persoon 1). Haal elk koekje eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes in delen in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Roer de rest van de peterselie door de aioli. Serveer de krabkoekjes met de aioli.

  • Krabkoekjes met dipsaus

    Instructievideo - 02:36 min.

Krabkoekjes met dipsaus

Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig