Witte koolsalade

Zin een wittekoolsalade? Ga aan de slag met deze 'coleslaw' met een dressing van yoghurtmayonaise en de frisse tonen van dragon, bieslook en karwij.

115 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en rasp de appels en meng met de witte kool, peen julienne, azijn en eventueel zout. Masseer 2-3 min. met schone handen tot alles wat zachter is geworden.

  2. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 1 min. en schep op een bord. Snijd de rode ui in flinterdunne, halve ringen.

  3. Schep het karwijzaad met de rode ui, yoghurtmayonaise en rozijnen door de koolsalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

  4. Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de bieslook.

  • combinatietipLekker met gegrild vlees.
  • bereidingstipMaak de salade een avond van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Witte koolsalade

Zin een wittekoolsalade? Ga aan de slag met deze 'coleslaw' met een dressing van yoghurtmayonaise en de frisse tonen van dragon, bieslook en karwij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig