Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 5-8 minuten beetgaar koken. Intussen witte en lichtgroene deel van prei in dunne ringen snijden, in zeef wassen en goed laten uitlekken. Augurken in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. In schaal zure room met 2 eetlepels augurkenvocht en mosterd tot dressing roeren. Dille erboven fijn knippen. Appel, prei en augurk erdoor scheppen. Aardappels afgieten, hierbij 1/2 dl kookvocht opvangen. Aardappel met kookvocht door dressing scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Minstens 1 uur laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Gerelateerde recepten
Aardappelsalade met dille

bijgerecht
6 personen
130 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 5-8 minuten beetgaar koken. Intussen witte en lichtgroene deel van prei in dunne ringen snijden, in zeef wassen en goed laten uitlekken. Augurken in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. In schaal zure room met 2 eetlepels augurkenvocht en mosterd tot dressing roeren. Dille erboven fijn knippen. Appel, prei en augurk erdoor scheppen. Aardappels afgieten, hierbij 1/2 dl kookvocht opvangen. Aardappel met kookvocht door dressing scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Minstens 1 uur laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
600 g vastkokende aardappels
0 zout
1 prei
10 cocktailaugurken
1 grote appel
1 bekertje zure room
1 eetlepel mosterd
1 zakje verse dille
0 (versgemalen) peper