Breng 300 ml melk op middelhoog vuur aan de kook, dit duurt ca. 5 min. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de melk en kristalsuiker in een ruime kom. Voeg de custardpoeder toe en roer tot een glad papje.
Giet al roerend met de garde de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, want het koekt snel aan. Laat het mengsel 1-2 min. doorkoken, maar blijf goed roeren. Het mengsel moet de dikte hebben van een dikke vla.
Giet de banketbakkersroom op een lage platte schaal om hem zo snel mogelijk te laten afkoelen. Leg een vel vershoudfolie rechtstreeks op de room, zodat er geen vel op ontstaat. Laat in 30-45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Vet ondertussen de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de digestive-koekjes en de helft van de ministroopwafels (je moet er 13 overhouden) fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met het koekkruim. Schep het koekmengsel erin en druk goed aan.
Snijd ¼ van de onderkant van de rest van de ministroopwafels. Zet deze stroopwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast. Bewaar de afgesneden stroopwafels ter garnering van de taart.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim, koud water. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Vul de spuitzak met ⅓ van de slagroom en leg in de koelkast. Haal de gelatineblaadjes uit het water, maar knijp niet uit. Doe in een pannetje en laat op laag vuur smelten.
Klop de banketbakkersroom ca. 2 min. luchtig met een mixer en voeg de gelatine toe. Spatel voorzichtig de rest van de opgeklopte slagroom erdoor. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de taart en laat 15-30 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel de helft van de karamelstroop over het midden van de taart en spuit voor het serveren met de spuitzak toefjes slagroom langs de rand van de taart. Snijd de overgebleven stroopwafelstukjes in de lengte door de helft een versier de taart ermee. Besprenkel de taart met de rest van de karamelstroop of serveer ernaast.
Stroopwafeltaart
Taartenbakkers en stroopwafelliefhebbers opgelet: in deze stroopwafeltaart komen je dromen uit!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Gerelateerde recepten
Stroopwafeltaart
Taartenbakkers en stroopwafelliefhebbers opgelet: in deze stroopwafeltaart komen je dromen uit!

12 personen
340 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Breng 300 ml melk op middelhoog vuur aan de kook, dit duurt ca. 5 min. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de melk en kristalsuiker in een ruime kom. Voeg de custardpoeder toe en roer tot een glad papje.
Giet al roerend met de garde de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, want het koekt snel aan. Laat het mengsel 1-2 min. doorkoken, maar blijf goed roeren. Het mengsel moet de dikte hebben van een dikke vla.
Giet de banketbakkersroom op een lage platte schaal om hem zo snel mogelijk te laten afkoelen. Leg een vel vershoudfolie rechtstreeks op de room, zodat er geen vel op ontstaat. Laat in 30-45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Vet ondertussen de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de digestive-koekjes en de helft van de ministroopwafels (je moet er 13 overhouden) fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met het koekkruim. Schep het koekmengsel erin en druk goed aan.
Snijd ¼ van de onderkant van de rest van de ministroopwafels. Zet deze stroopwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast. Bewaar de afgesneden stroopwafels ter garnering van de taart.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim, koud water. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Vul de spuitzak met ⅓ van de slagroom en leg in de koelkast. Haal de gelatineblaadjes uit het water, maar knijp niet uit. Doe in een pannetje en laat op laag vuur smelten.
Klop de banketbakkersroom ca. 2 min. luchtig met een mixer en voeg de gelatine toe. Spatel voorzichtig de rest van de opgeklopte slagroom erdoor. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de taart en laat 15-30 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel de helft van de karamelstroop over het midden van de taart en spuit voor het serveren met de spuitzak toefjes slagroom langs de rand van de taart. Snijd de overgebleven stroopwafelstukjes in de lengte door de helft een versier de taart ermee. Besprenkel de taart met de rest van de karamelstroop of serveer ernaast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
350 ml volle melk
3 middelgrote scharreleieren
65 g kristalsuiker
35 g custardpoeder
100 g digestive koekjes
26 roomboter ministroopwafels
75 g ongezouten roomboter
2 blaadjes gelatine
375 g verse slagroom
16 g vanillesuiker
50 g karamelschenkstroop
Dit heb je nodig
vershoudfolie
springvorm (ø 20 cm )
bakpapier
keukenmachine
spuitzak