Mini-appeltaartjes
Dat appel en kaneel samen lekker smaken, wisten we al. Maar chocolade kan er ook bij!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hak de chocolade fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Zeef ondertussen de kaneel en het bakmeel boven een kom. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 4 partjes. Leg in elk quichevormpje 4 appelpartjes in een waaiervorm. Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het bakmeel door het beslag en verdeel over de vormpjes.
Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taartjes 10 min. afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm, bestrooi met wat extra kaneel en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Mini-appeltaartjes
Dat appel en kaneel samen lekker smaken, wisten we al. Maar chocolade kan er ook bij!
nagerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hak de chocolade fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Zeef ondertussen de kaneel en het bakmeel boven een kom. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 4 partjes. Leg in elk quichevormpje 4 appelpartjes in een waaiervorm. Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het bakmeel door het beslag en verdeel over de vormpjes.
Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taartjes 10 min. afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm, bestrooi met wat extra kaneel en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g witte chocolade
1 vanillestokje
200 g gezouten roomboter
200 g witte basterdsuiker
3 tl kaneel
100 g zelfrijzend bakmeel
2 jazz-appels
2 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
miniquichevormpjes