Gehaktbrood met appel en paprika

Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola

370 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 50 min. oventijd / 30 min. wachten

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Doe het gehakt in een ruime kom. Snijd de paprika's eerst in repen en dan in stukjes van 2 1/2 cm. Rooster het brood en laat iets afkoelen. Snijd het spek en de knoflook fijn en de bosuitjes in stukjes van 2 1/2 cm. Meng ondertussen 2/3 van het spek met 4 tl venkelzaad, het zout, ei, de tomatenpuree en kaas door het gehakt. Verkruimel het brood boven het gehakt en schep erdoor.

  3. Verhit de boter in de koekenpan. Bak de paprika met de bosui, knoflook, de rest van het venkelzaad en de rest van het spek 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 6 partjes. Neem de pan van het vuur en schep de groenten met de appel door het gehakt.

  4. Doe het gehakt in de cakevorm. Druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen in de vorm. Stort op een serveerschaal en garneer met de rucola.

  • bereidingstipHeb je gehaktbrood over? Eet het als lunch op een hard wit broodje met sla en ketchup.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Gehaktbrood met appel en paprika

Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig