Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de spekblokjes, ui en knoflook 3 min. Meng de bleekselderij erdoor en bak nog 2 min. Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water een voeg toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Doe ondertussen de worstjes met het eigen vocht in een steelpan en verwarm 5 min. zonder te koken.
Schep de kapucijnerschotel op de borden en leg de worstjes erbij. Serveer met het stokbrood.
Kapucijnerschotel met mini-hotdogs
Door de mini-hotdogs ook een succesgerecht bij kinderen. En: je zit in een kwartier aan tafel!
- combinatietipServeer er piccalilly bij of tomatenketchup voor de kinderen.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Kapucijnerschotel met mini-hotdogs
Door de mini-hotdogs ook een succesgerecht bij kinderen. En: je zit in een kwartier aan tafel!

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de spekblokjes, ui en knoflook 3 min. Meng de bleekselderij erdoor en bak nog 2 min. Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water een voeg toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Doe ondertussen de worstjes met het eigen vocht in een steelpan en verwarm 5 min. zonder te koken.
Schep de kapucijnerschotel op de borden en leg de worstjes erbij. Serveer met het stokbrood.
combinatietip:Serveer er piccalilly bij of tomatenketchup voor de kinderen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
2 tenen knoflook
½ struik bleekselderij
25 g ongezouten roomboter
125 g magere gerookte spekreepjes
800 g kapucijners in blik
240 g mini hotdogs in blik
1 vers stokbrood