Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 3 min. bruin. Neem uit de pan. Snijd de courgette in blokjes. Doe de courgette in de pan en bak 3 min. Pers de knoflook boven de pan. Voeg de tomaten toe. Druk de tomaten stuk met een spatel. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout. Leg de kip erop en stoof met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous over de borden. Schep de kip in tomatensaus erop en verkruimel de kaas erboven.
Griekse kip in tomatensaus
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
575 gram kippenvleugels | |
2 courgette | |
2 tenen knoflook | |
400 gram gepelde tomaten in blik | |
2 theelepel gedroogde rozemarijn | |
300 gram couscous | |
100 gram witte kaas |