Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.
Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.
Italiaanse recepten met tomaat
Zoek je de beste Italiaanse recepten met tomaat? Zoals een salade caprese of zelfgemaakte tomatensaus? De lekkerste Italiaanse tomaatgerechten op een rij.
Macaronitaart
Ingrediënten
Aantal personen
350 gram macaroni | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
400 gram Italiaanse roerbakmix | |
200 gram gesneden champignons | |
200 gram gegrilde-yorkhamreepjes | |
4 middelgrote eieren | |
100 ml kookroom | |
200 gram pittige geraspte kaas 45+ | |
0.5 courgette | |
3 tomaten |
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)