Schep 1/3 van de bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amaretto bij. Zet apart. Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes. Houd op laag vuur 15 min. tegen de kook aan.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Knijp uit en doe met de suiker in de warme melk. Roer tot alles is opgelost en haal van het vuur.
Roer de slagroom erdoor en laat 30 min. afkoelen. Meng de in amaretto geweekte bitterkoekjes erdoor en schenk in de pudding-vorm. Laat in 2½ uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding op een bord.
Breng 50 ml water en de rest van de amaretto aan de kook. Zet het vuur uit en voeg het espressopoeder, de chocolade en boter toe. Roer tot een gladde saus. Schenk vlak voor serveren over de pudding.
Bitterkoekjes-amarettopudding
Ingrediënten
Aantal personen
1 zak bitterkoekjes | |
200 ml amaretto | |
500 ml volle melk | |
10 blaadjes gelatine wit | |
100 gram suiker | |
2 bekers slagroom | |
2 zakjes espresso | |
100 gram chocolade | |
50 gram boter |
Dit heb je nodig
puddingvorm (inhoud 1,5 liter)