Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de kikkererwten en bloemkool in een grote braadpan met 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout. Bak ze, onder nu en dan roeren, ongeveer 45 minuten tot alles mooi bruin is en de bloemkool vrij zacht.
Klop intussen de 2 soorten mosterd, de azijn en 4 eetlepels olijfolie met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Hussel de mosterddressing en de peterselie door de nog warme groenten. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Gwyneth Paltrows gebakken bloemkool
Ingrediënten
Aantal personen
1 blik kikkererwten in blik | |
7 eetlepel extra vergine olijfolie | |
1 mespunt grof zeezout | |
1 bloemkoolroosjes | |
1 eetlepel dijonmosterd | |
1 eetlepel grove mosterd | |
1 eetlepel wittewijnazijn | |
10 gram verse platte peterselie |