Scandinavische recepten
Die Scandinaviërs weten wat koken is. De Scandinavische keuken heeft zich de afgelopen jaren wereldwijd op de kaart gezet en lijkt vastberaden voorlopig niet meer weg te gaan. Maar wat kunnen wij ermee in de keuken? Allerhande selecteerde een aantal mooie Nordic recepten, genoeg te genieten!
![Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd](https://static.ah.nl/static/recepten/img_067459_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_067459_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_067459_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_067459_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_067459_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_067459_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof.
- Meng de rodekool, bietjes, grofgesneden dille en 2 el citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de mierikswortel en het citroenrasp met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.
- Halveer het knäckebröd en beleg achtereenvolgens met 1 el koolsalade, zalm, 1 el hüttenkäse en garneer met de kapperappeltjes en de achtergehouden dille. Bestrooi met peper en serveer de rest van de koolsalade en hüttenkäse erbij.