Surinaamse recepten met vlees

Zoek je de beste Surinaamse recepten met vlees? Bekijk hier het allerlekkerste uit de Surinaamse keuken. Moksi alesi, pastei of authentieke roti bijvoorbeeld.

Rijstschotel met zoutvlees en garnalen

Ingrediënten

Aantal personen

225 gram masterbeef (Surinaams zoutvlees)

2 uien

2 eetlepels olie

2 teentjes knoflook

1 rode peper

3 cm verse gemberwortel

1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)

1 paksoi

1 blikje tomatenpuree

200 gram basmatirijst

500 ml visbouillon

1 blikje kidneybonen

250 gram tijgergarnalen

  1. Zoutvlees in kleine blokjes snijden. In vergiet leggen en 1 min. goed afspoelen. Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 min. gaarkoken. Vlees laten uitlekken en droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag ui 1 min. in olie fruiten. Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma 1 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen. Geheel 10 min. met deksel op pan laten sudderen. Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.

  2. Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen. Kidneybonen in vergiet afspoelen. Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.