Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

Bijzonder gerecht voor een bijzondere gelegenheid, met uitgesproken smaken.

295 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.Verhit de boter in een wok en roerbak het witlof 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap, de honing en suiker toe aan het witlof. Schep het witlofmengsel in de ovenschaal en leg het vlees erop, houd de peertjes achter. Laat in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar worden.

  3. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Halveer ondertussen de peertjes, leg ze op het witlof en zet 5 min. terug in de oven. Verwijder het elastiek en snijd het vlees in dunne plakken. Serveer met het witlof en de peertjes.

  • Wildzwijngebraad met peer en witlof

    Instructievideo - 02:38 min.

Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

Bijzonder gerecht voor een bijzondere gelegenheid, met uitgesproken smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig