Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met de olie en bekleed de bodem en de zijkant met bakpapier.
Doe de eieren met de suiker en het zout in een hittebestendige kom boven een pannetje heet water, zonder dat de kom het water raakt (au-bain marie). Klop de eieren met een handmixer licht en luchtig, totdat de temperatuur 40 °C is. Meet met een thermometer. Haal de kom van de pan en klop door tot het mengsel weer op kamertemperatuur is.
Zeef de bloem en de maizena boven het ei en spatel voorzichtig door elkaar met een spatel. Schep het beslag in de springvorm en bak het biscuit in 25-30 min. gaar in het midden van de oven. De cake is klaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Haal het biscuit na 5 min. uit de springvorm en laat helemaal afkoelen op een rek.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker en de klopfix stijf. Doe ⅕ in de spuitzak met kartelmondje.
Snijd het biscuit overdwars in 3 gelijke plakken.
Leg het bovenste stuk van de taart ondersteboven, dus met de snijkant naar boven, op je werkblad. Besmeer met de helft van de jam en ¼ van de rest van de slagroom. Leg het middelste stuk biscuit erop. Besmeer dat met de rest van de jam en ¼ van de rest van de slagroom. Leg het derde stuk biscuit ondersteboven op de taart, zodat de rechte onderkant bovenop ligt.
Bestrijk de boven- en zijkanten van de taart met de rest van de slagroom. Druk voorzichtig de nougatine op de zijkant van de taart.
Gebruik de slagroom uit de spuitzak om 10 toefjes slagroom op de bovenkant van de taart te spuiten.
Schil de kiwi en snijd in plakjes en die plakjes in kwarten. Snijd de aardbeien in kwarten. Pel de mandarijn en verwijder zo veel mogelijk witte draadjes. Leg de kiwi, aardbei en mandarijn mooi op de toefjes van de taart.
Slagroomtaart
Ga aan de slag met de taart der taarten: een slagroomtaart! Uiteraard met een randje van nougatine en getopt met vers fruit.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Biscuitbodem maken
Instructievideo - 02:16 min.
Gerelateerde recepten
Slagroomtaart
Ga aan de slag met de taart der taarten: een slagroomtaart! Uiteraard met een randje van nougatine en getopt met vers fruit.

10 porties
460 kcal
1 uur bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met de olie en bekleed de bodem en de zijkant met bakpapier.
Doe de eieren met de suiker en het zout in een hittebestendige kom boven een pannetje heet water, zonder dat de kom het water raakt (au-bain marie). Klop de eieren met een handmixer licht en luchtig, totdat de temperatuur 40 °C is. Meet met een thermometer. Haal de kom van de pan en klop door tot het mengsel weer op kamertemperatuur is.
Zeef de bloem en de maizena boven het ei en spatel voorzichtig door elkaar met een spatel. Schep het beslag in de springvorm en bak het biscuit in 25-30 min. gaar in het midden van de oven. De cake is klaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Haal het biscuit na 5 min. uit de springvorm en laat helemaal afkoelen op een rek.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker en de klopfix stijf. Doe ⅕ in de spuitzak met kartelmondje.
Snijd het biscuit overdwars in 3 gelijke plakken.
Leg het bovenste stuk van de taart ondersteboven, dus met de snijkant naar boven, op je werkblad. Besmeer met de helft van de jam en ¼ van de rest van de slagroom. Leg het middelste stuk biscuit erop. Besmeer dat met de rest van de jam en ¼ van de rest van de slagroom. Leg het derde stuk biscuit ondersteboven op de taart, zodat de rechte onderkant bovenop ligt.
Bestrijk de boven- en zijkanten van de taart met de rest van de slagroom. Druk voorzichtig de nougatine op de zijkant van de taart.
Gebruik de slagroom uit de spuitzak om 10 toefjes slagroom op de bovenkant van de taart te spuiten.
Schil de kiwi en snijd in plakjes en die plakjes in kwarten. Snijd de aardbeien in kwarten. Pel de mandarijn en verwijder zo veel mogelijk witte draadjes. Leg de kiwi, aardbei en mandarijn mooi op de toefjes van de taart.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
1 el zonnebloemolie
5 middelgrote scharreleieren
140 g fijne kristalsuiker
¼ tl zout
140 g tarwebloem
1 tl maizena
750 ml verse slagroom
6 el poedersuiker
1 zakje klop-fix
6 el aardbeienjam
75 g nougatine in bakje
½ kiwi
3 verse aardbeien
½ mandarijn
Dit heb je nodig
springvorm (ø 20 cm )
bakpapier
keukenthermometer
satéprikker 20 cm
spuitzak met kartelmondje Ø 2 cm