Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 8-10 min. goudbruin. Laat ze 10 min. afkoelen. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Roer 50 g poedersuiker en de maizena door de gemalen noten en houd apart. Verlaag de temperatuur van de oven naar 125 °C.
Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom het eiwit met schone garden op de middelste stand stijf. Voeg beetje bij beetje 75 g suiker toe. Klop het eiwit tot een glanzend en stevig schuim, dat duurt ca. 7 min. Spatel voorzichtig het notenmengsel door het schuim.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Verdeel het schuim over de bodem en strijk de bovenkant glad. Bak het schuim ca. 1 uur in de oven. Zet dan de oven uit en laat met de deur gesloten in ca. 45 min. helemaal afkoelen. Laat erna verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng ondertussen de rest van de suiker met het eigeel, de custardpoeder en 50 ml melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe. Giet alles terug in de pan en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. heel zachtjes koken. Giet de room in een lage schaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen (dit is banketbakkersroom).
Meng de hete espresso, de oploskoffie en basterdsuiker door elkaar tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop in de kom van de staande mixer met garden de boter met de rest van de poedersuiker en het zout romig en luchtig in 5 min. Voeg de banketbakkersroom toe en klop nog 5 min. door. Voeg de afgekoelde koffie toe en klop door tot alles is opgenomen (dit is mokkacrème).
Verdeel ¾ mokkacrème over de bodem van de taart en strijk glad. Doe de rest van de mokkacrème in de spuitzak met spuitmond. Spuit mooie rozetten mokkacrème langs de rand van de taart en versier met de nougatine en mokkaboontjes.
Mokkataart
Trek je schort aan en bak deze luxe en romige mokkataart. Vol in smaak, rijk aan texturen. Dus, verwen jezelf: je hebt 't verdiend.
325 kcal
(Voedingswaarden)1 uur bereiden / 1 uur 10 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
14 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Mokkataart
Trek je schort aan en bak deze luxe en romige mokkataart. Vol in smaak, rijk aan texturen. Dus, verwen jezelf: je hebt 't verdiend.

12 porties
325 kcal
1 uur bereiden
2 uur 30 min. wachten
1 uur 10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 8-10 min. goudbruin. Laat ze 10 min. afkoelen. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Roer 50 g poedersuiker en de maizena door de gemalen noten en houd apart. Verlaag de temperatuur van de oven naar 125 °C.
Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom het eiwit met schone garden op de middelste stand stijf. Voeg beetje bij beetje 75 g suiker toe. Klop het eiwit tot een glanzend en stevig schuim, dat duurt ca. 7 min. Spatel voorzichtig het notenmengsel door het schuim.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Verdeel het schuim over de bodem en strijk de bovenkant glad. Bak het schuim ca. 1 uur in de oven. Zet dan de oven uit en laat met de deur gesloten in ca. 45 min. helemaal afkoelen. Laat erna verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng ondertussen de rest van de suiker met het eigeel, de custardpoeder en 50 ml melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe. Giet alles terug in de pan en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. heel zachtjes koken. Giet de room in een lage schaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen (dit is banketbakkersroom).
Meng de hete espresso, de oploskoffie en basterdsuiker door elkaar tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop in de kom van de staande mixer met garden de boter met de rest van de poedersuiker en het zout romig en luchtig in 5 min. Voeg de banketbakkersroom toe en klop nog 5 min. door. Voeg de afgekoelde koffie toe en klop door tot alles is opgenomen (dit is mokkacrème).
Verdeel ¾ mokkacrème over de bodem van de taart en strijk glad. Doe de rest van de mokkacrème in de spuitzak met spuitmond. Spuit mooie rozetten mokkacrème langs de rand van de taart en versier met de nougatine en mokkaboontjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
80 g ongebrande hazelnoten
100 g poedersuiker
½ el maizena
2 middelgrote scharreleieren
100 g kristalsuiker
25 g custardpoeder
250 ml volle melk
40 ml hete espresso
3 tl espresso-oploskoffie
30 g bruine basterdsuiker
250 g ongezouten roomboter
¼ tl zout
20 g nougatine in bakje
15 g mokkaboontjes
Dit heb je nodig
keukenmachine
staande mixer met garde
bakpapier
springvorm (∅ 22 cm)
spuitzak met kartelmondje