Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd 1 cm van de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los.
Verhit de boter in een wok en voeg de suiker toe. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de druiven en azijn toe en verwarm nog 1 min. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
Witlof uit de wok met azijn en rietsuiker. Het resultaat is een lekker zoetzuur groentegerecht.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gerelateerde recepten
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
Witlof uit de wok met azijn en rietsuiker. Het resultaat is een lekker zoetzuur groentegerecht.

bijgerecht
4 personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd 1 cm van de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los.
Verhit de boter in een wok en voeg de suiker toe. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de druiven en azijn toe en verwarm nog 1 min. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g pijnboompitten
5 stronken witlof
20 g ongezouten roomboter
2 tl rietsuiker
200 g pitloze rode druiven
2 el balsamicoazijn