Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht.

545 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water na. Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en roerbak de runderroerbak in 4 min. bruin en krokant. Meng de umami erdoor en roerbak nog 1 min. Schep in een kommetje.

  2. Verhit de rest van de olie. Roerbak de champignons 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak nog 3 min. Voeg de sambal badjak, sojasaus en mie toe en bak 2 min. mee. Verdeel de noedels met groenten over de kommen. Schep het umami-gehakt erop en bestrooi met de pinda’s.

  • algemeenEten er kinderen mee? Hak dan de pinda’s in kleine stukjes.
  • Roerbakken / wokken

    Instructievideo - 00:54 min.

Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig