Macaroni-ovenschotel
Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Meng de saus met de macaroni, spinazie en mozzarella en verdeel over de ovenschaal.
Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
Macaroni-ovenschotel
Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Meng de saus met de macaroni, spinazie en mozzarella en verdeel over de ovenschaal.
Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g volkorenmacaroni
2 el traditionele olijfolie
150 g baconreepjes
600 g verse spinazie
½ tl gemalen nootmuskaat
400 g besciamella saus in pot
150 g mini mozzarella's
30 g panko
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)