Rijstgerecht met basilicumroomsaus

Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig.

500 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 min. Bak de courgette en prei 5 min. mee.

  2. Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Voeg de helft van het basilicum, de zalm en peper toe aan de saus.

  3. Schep de rijst op de borden. Verdeel het courgette-preimengsel en daarna de zalm in roomsaus erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.

  • variatietipLiever vlees dan vis? Vervang de zalmblokjes door 150 g serranoham in reepjes.
  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Rijstgerecht met basilicumroomsaus

Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig