Quinoasalade met bietjes en pompoenpitten
Aardse bietjes, frisse appel en nootachtige quinoa: kleurrijke en smakelijke combi.
Aan de slag
Kook de quinoa 8 min. in water met zout. Zet het vuur uit en laat nog 12 min. staan. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel met een rasp of in de keukenmachine en doe bij de quinoa.
Schil de bieten, rasp ze en voeg ook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit. Meng het rasp, 1 el sap, de mierikswortel en olie door de quinoa. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Schep de veldsla, fruit en zadenmix en munt door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Quinoasalade met bietjes, pompoenpitten
Instructievideo - 02:34 min.
Quinoasalade met bietjes en pompoenpitten
Aardse bietjes, frisse appel en nootachtige quinoa: kleurrijke en smakelijke combi.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa 8 min. in water met zout. Zet het vuur uit en laat nog 12 min. staan. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel met een rasp of in de keukenmachine en doe bij de quinoa.
Schil de bieten, rasp ze en voeg ook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit. Meng het rasp, 1 el sap, de mierikswortel en olie door de quinoa. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Schep de veldsla, fruit en zadenmix en munt door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g quinoa
1 jazz-appel
400 g rauwe bieten
1 citroen
2 tl mierikswortel in pot
3 el raapzaadolie
15 g verse munt
75 g veldsla
100 g fruit & zadenmix met pompoenpitten
Dit heb je nodig
keukenmachine