'Summer rolls' met rosbief

Deze rolletjes van rijstvellen gevuld met rosbief en bietjes zijn geïnspireerd door summer rolls uit Vietnam.

310 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd voor de dip het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de cashewnoten samen met de peper en het water in het bakje van de staafmixer en maal fijn.

  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom.

  3. Rasp de bieten fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng de vissaus er door. Snijd de bosuitjes in ringetjes en doe in een kommetje.

  4. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van elk vel een in stukjes gescheurd muntblaadje met een paar blaadjes koriander.

  5. Leg er wat biet, mihoen, in stukjes gescheurde rosbief en bosui op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

  6. Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer met de dip.

  • variatietipIn plaats van rosbief kun je ook reepjes gerookte eendenborst gebruiken.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

'Summer rolls' met rosbief

Deze rolletjes van rijstvellen gevuld met rosbief en bietjes zijn geïnspireerd door summer rolls uit Vietnam.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig