Fond met 4 dl water aan kook brengen. Saffraan erbij doen en ca. 3 minuten meekoken. Koksroom bij fond schenken en soep nog 1 minuut zachtjes laten koken. Als soep niet direct geserveerd wordt, pan van vuur nemen. Afgekoelde soep afgedekt tot gebruik in koelkast bewaren.
Soep (opnieuw) aan de kook brengen. Zeeaster erdoor scheppen en in 2-3 minuten laten slinken. Sherry en zalmblokjes door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over kommen verdelen. Lekker met warm stokbrood met licht gezouten boter.
- algemeenVervang de zeeaster (ook wel lamsoren genoemd) door kleine blaadjes verse spinazie.
Gerelateerde recepten
Zalm-saffraansoep met zeeaster

voorgerecht
4 personen
170 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Fond met 4 dl water aan kook brengen. Saffraan erbij doen en ca. 3 minuten meekoken. Koksroom bij fond schenken en soep nog 1 minuut zachtjes laten koken. Als soep niet direct geserveerd wordt, pan van vuur nemen. Afgekoelde soep afgedekt tot gebruik in koelkast bewaren.
Soep (opnieuw) aan de kook brengen. Zeeaster erdoor scheppen en in 2-3 minuten laten slinken. Sherry en zalmblokjes door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over kommen verdelen. Lekker met warm stokbrood met licht gezouten boter.
algemeen:Vervang de zeeaster (ook wel lamsoren genoemd) door kleine blaadjes verse spinazie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pot visfond
1 envelopje saffraandraadjes
200 ml koksroom
75 g zeeaster
1 eetlepel sherry
100 g gerookte zalmblokjes
0 zout en peper