Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 3 x 3 cm en kook in 12 min. gaar. Voeg de erwten toe en kook nog 3 min. Giet af en laat met de deksel op de pan 3 min. doorgaren. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de peen, bleekselderij en augurken in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de mayonaise, mierikswortel en mosterd tot een dressing. Snijd de dille fijn.
Schep de aardappel en erwten om met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Frisse aardappelsalade
Aardappelsalade met knapperige groenten, een frisse dressing en dille.
- variatietipMeng er eens een blikje tonijn of haring door en serveer met partjes ei.
- bewaartipJe kunt dit gerecht 3 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Frisse aardappelsalade
Aardappelsalade met knapperige groenten, een frisse dressing en dille.

bijgerecht
4 personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 3 x 3 cm en kook in 12 min. gaar. Voeg de erwten toe en kook nog 3 min. Giet af en laat met de deksel op de pan 3 min. doorgaren. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de peen, bleekselderij en augurken in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de mayonaise, mierikswortel en mosterd tot een dressing. Snijd de dille fijn.
Schep de aardappel en erwten om met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Meng er eens een blikje tonijn of haring door en serveer met partjes ei.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g vastkokende aardappelen
150 g diepvries tuinerwten
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
4 el Kesbeke Amsterdamse augurken en uitjes
2 el mayonaise
1 el mierikswortel in pot
2 tl mosterd
15 g verse dille