Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus
Dé klassieker uit bella Italia: spaghetti met rijkgevulde tomatensaus.
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de bolognesesaus. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en bestrooi met het basilicum.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus
Dé klassieker uit bella Italia: spaghetti met rijkgevulde tomatensaus.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de bolognesesaus. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en bestrooi met het basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g parmaham
45 g ongezouten roomboter
400 g rundergehakt
225 g winterpeen
3 stengels bleekselderij
2 uien
2 tenen knoflook
75 ml AH Huiswijn rood
600 g gepelde tomaten in blik
300 g spaghetti
15 g verse basilicum