Spaghetti bolognese met Parmaham
Zó veel heerlijke Italiaanse smaken op één bord zie je niet vaak.
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.
Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Spaghetti bolognese met Parmaham
Zó veel heerlijke Italiaanse smaken op één bord zie je niet vaak.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.
Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
75 g parmaham
30 g ongezouten roomboter
1 ui
1 teen knoflook
50 ml volle rode wijn
400 g gepelde tomaten in blik
300 g spaghetti
15 g verse basilicum
50 g Parmigiano Reggiano