Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten. Verwarm de wijn en suiker in een pan waarin de peren naast elkaar passen en roer tot de suiker is opgelost. Schil ondertussen de gember, snijd in stukken en voeg met de steranijs toe aan de wijn. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de citroenschil en ca. 2 el citroensap per 8 peren toe aan de wijn.
Doe de peertjes in de pan. Kook met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur. Neem de peertjes met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 25 min. inkoken tot een siroop. Schenk door een zeef over de stoofpeertjes. Garneer met de steranijs. Dit gerecht is warm, lauw én koud lekker.
Blanke stoofpeertjes met steranijs
Fris gerecht met peer, citroen, gember en steranijs.
- variatietipJe kunt de witte wijn vervangen door witte-druivensap.
- bereidingstipJe kunt deze peertjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in het ingekookte kookvocht in de koelkast. Verwarm eventueel op laag vuur voor serveren.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gerelateerde recepten
Blanke stoofpeertjes met steranijs
Fris gerecht met peer, citroen, gember en steranijs.

bijgerecht
4 personen
290 kcal
20 min. bereiden
1 uur 25 min. wachten
Aan de slag
Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten. Verwarm de wijn en suiker in een pan waarin de peren naast elkaar passen en roer tot de suiker is opgelost. Schil ondertussen de gember, snijd in stukken en voeg met de steranijs toe aan de wijn. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de citroenschil en ca. 2 el citroensap per 8 peren toe aan de wijn.
Doe de peertjes in de pan. Kook met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur. Neem de peertjes met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 25 min. inkoken tot een siroop. Schenk door een zeef over de stoofpeertjes. Garneer met de steranijs. Dit gerecht is warm, lauw én koud lekker.
variatietip:Je kunt de witte wijn vervangen door witte-druivensap.
bereidingstip:Je kunt deze peertjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in het ingekookte kookvocht in de koelkast. Verwarm eventueel op laag vuur voor serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 stoofpeertjes
750 ml lichtzoete witte wijn
100 g kristalsuiker
3 cm verse gember
6 steranijsjes
1 citroen