Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil er vanaf.
Verwarm in een steelpannetje op middelhoog vuur het bessensap met het water, de suiker en het zout. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de peren, de citroenschil, het kaneelstokje en de steranijsjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. zachtjes koken. Laat afkoelen in het kookvocht.
Stoofpeertjes met bessensap
Stoofpeertjes zonder alcohol? Gebruik bessensap! Krijgen ze alsnog die mooie dieprode kleur.
- combinatietipLekker met hangop, vanille ijs, griesmeelpudding of stoofvlees.
- bewaartip Je kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Gerelateerde recepten
Stoofpeertjes met bessensap
Stoofpeertjes zonder alcohol? Gebruik bessensap! Krijgen ze alsnog die mooie dieprode kleur.

bijgerecht
8 personen
130 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil er vanaf.
Verwarm in een steelpannetje op middelhoog vuur het bessensap met het water, de suiker en het zout. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de peren, de citroenschil, het kaneelstokje en de steranijsjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. zachtjes koken. Laat afkoelen in het kookvocht.
combinatietip:Lekker met hangop, vanille ijs, griesmeelpudding of stoofvlees.
bewaartip: Je kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
1 citroen
500 ml bessensap
250 ml water
75 g rietsuiker
¼ tl zout
1 kaneelstokje
2 steranijsjes