Stoofpeertjes met bessensap

Stoofpeertjes zonder alcohol? Gebruik bessensap! Krijgen ze alsnog die mooie dieprode kleur.

130 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 45 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil er vanaf.

  2. Verwarm in een steelpannetje op middelhoog vuur het bessensap met het water, de suiker en het zout. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de peren, de citroenschil, het kaneelstokje en de steranijsjes toe en breng aan de kook.

  3. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. zachtjes koken. Laat afkoelen in het kookvocht.

  • combinatietipLekker met hangop, vanille ijs, griesmeelpudding of stoofvlees.
  • bewaartip Je kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Stoofpeertjes met bessensap

Stoofpeertjes zonder alcohol? Gebruik bessensap! Krijgen ze alsnog die mooie dieprode kleur.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig