Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Fruit de pompoen en gember 5 min. mee. Pureer van het vuur af met de staafmixer.
Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de pompoenpuree, eidooier, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Spatel het eiwit erdoor. Doe de puree in delen in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 20 min. goudbruin in het midden van de oven.
Pompoenduchesse
Een bijgerecht met zo'n luxe naam moet wel bijzonder smaken. Klopt!
- bewaartipJe kunt de puree 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Spuit de rozetten maximaal 8 uur van tevoren.
Gerelateerde recepten
Pompoenduchesse
Een bijgerecht met zo'n luxe naam moet wel bijzonder smaken. Klopt!

bijgerecht
6 personen
145 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Fruit de pompoen en gember 5 min. mee. Pureer van het vuur af met de staafmixer.
Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de pompoenpuree, eidooier, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Spatel het eiwit erdoor. Doe de puree in delen in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 20 min. goudbruin in het midden van de oven.
bewaartip:Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Spuit de rozetten maximaal 8 uur van tevoren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 rode ui
20 g ongezouten roomboter
225 g diepvries pompoen
2 tl gemalen gember
1 middelgroot ei
450 g aardappelpuree met boter
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier
bakplaat
spuitzak met kartelmondje