Boerenkoolsalade

Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.

115 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.

  2. Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.

  3. Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.

  • bewaartipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de croutons vlak voor het serveren toe.

Boerenkoolsalade

Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig