Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.
Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.
- serveertipLekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.

hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.
serveertip:Lekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g spruiten
1 teen knoflook
2 el arachideolie
200 g gesneden kastanjechampignons
1 el gedroogde rozemarijn
250 g magere spekreepjes
500 g gnocchi