Wortelsalade met biet en kibbeling

Zoetige winterpeen komt in het koude seizoen echt tot z'n recht. In deze stevige salade helemaal!

415 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de winterpeen en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Schep samen met de bietjes op een grote platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de munt en dille fijn. Meng het citroenrasp en -sap, de kruiden en olie door de geraspte groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kibbeling op laag vuur 5 min. Keer regelmatig. Serveer de salade met de kibbeling, schijfjes citroen en ravigottesaus.

  • variatietipDoe eens wat plakjes winterpeen in de lunchtrommel van je kind. Gezonde snack!
  • combinatietipLekker met volkoren stokbrood.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Wortelsalade met biet en kibbeling

Zoetige winterpeen komt in het koude seizoen echt tot z'n recht. In deze stevige salade helemaal!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig