Meng het gehakt met de ui, dille, helft van het paneermeel en peper en zout. Vorm er 8 balletjes van. Druk ze een beetje plat en wentel ze door de rest van het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bietjes en winterpeen erdoor. Serveer de balletjes met de puree.
- algemeenKoud zijn de frikadeller ook lekker bij aardappelsalade: een echte Deense picknickklassieker.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Deense balletjes met ui en dille

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met de ui, dille, helft van het paneermeel en peper en zout. Vorm er 8 balletjes van. Druk ze een beetje plat en wentel ze door de rest van het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bietjes en winterpeen erdoor. Serveer de balletjes met de puree.
algemeen:Koud zijn de frikadeller ook lekker bij aardappelsalade: een echte Deense picknickklassieker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g gehakt
2 uien
1 bakje dille
6 el paneermeel
25 g boter
1 zak aardappelpuree
1 schaal geraspte bietjes
200 g winterpeen